Ispracaj preminulog pjevaca Olivera Dragojevica na njegovo posljednje putovanje odrzan je juce u Splitu.

Ispracaj je zapoceo misom zadusnicom u crkvi Svetog Frane, a njegov kovceg je prosao preko cijele Rive do Gata svetog Nikole, odnosno katamarana za Korculu na kojoj ce danas biti sahranjen.Uz Oliverov kovceg hodali su Stjepan Hauser, Tomislav Mrduljas, Tedi Spalato i Gibonni, koji cijelim putem nije prestajao plakati.

Brojni sugradjani, prijatelji i clanovi porodice ispratili su Dragojevica uz njegove pjesme do gata Svetog Nikole odakle je nesto prije 20 sati katamaranom isplovio prema rodnoj Veloj Luci.U pratnji katamarana za Korculu bile su dvije raketne topovnjace Hrvatske ratne mornarice, brodovi MUP-a i Lucke kapetanije te stotine brodica.

Poseban  ispracaj pripremaju stanovnici okolnih ostrva. Bracani i Soltani prolazak katamarana pozdravice u Splitskim vratima, kod ostrva Mrduja, a Hvarani i Visani kod Paklinskih ostrva.Na zvoniku Svetog Duje zapaljeno je 70 baklji za 70 godina, Oliveru u cast te je spustena zastava s njegovim likom.

Oliver Dragojevic, jedan od najpopularnijih pjevaca u Hrvatskoj, ali i na  podrucju cijele bivse Jugoslavije, preminuo je u nedjelju, 29. Jula u Splitskoj bolnici.