Amel Tuka najbolji u 2019.

Sport

Za najboljeg sportistu godine u 2019. godini u izboru Olimpijskog komiteta BiH proglašen je Amel Tuka. Na večerašnjoj ceremoniji u prostorijama OK BiH najbolji bh. atletičar ponio je epitet i najboljeg sportiste u seniorskoj konkurenciji, u kojoj su još bili Nedžad Husić, Hamza Turulja i Hamza Čajić, dok je za najbolju seniorku, za koju su još bile nominovane Lejla Tanović i Jelena Gajić, proglašena džudistkinja Larisa Cerić.

U izboru krovne sportske institucije za najboljeg trenera izabran je Branislav Crnogorac, a najuspješnija reprezentacija BiH je tekvondo reprezentacija BiH. Za najbolju mladu sportistkinju u konkurenciji juniorki proglašena je Anđela Samardžić (džudo), dok je ovo priznanje u muškoj konkurenciji pripalo Toniju Miletiću (džudo). Najuspješniji sportski klub je TKD Klub Novi Grad (tekvondo), a specijalna nagrada Međunarodnog olimpijskog komiteta uručena je legendarnoj košarkašici Raziji Mujanović.

Posebne nagrade za istaknuti sportski rezultat dobili su Azra Dedić i Anđela Stojić. Za dugogodišnji doprinos u razvoju sporta priznanja su dobili Ibrahim Krehić i Anto Dafinić, a promotori sporta BiH su: Specijalna olimpijada BiH, Kickboxing savez BiH, Mile Matijević, Branislav Pavić, Hanifa Terzić i Emir Baralić, dok je za uspješni dugogodišnji trenerski rad nagrađen Neđo Đurović. Đani Gidini dobio je specijalnu nagradu za vrhunski trenerski rezultat.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *