Amel Tuka

Amel Tuka se vraća još brži

Sport

Tokom pandemije virusa korona trenirao sam redovno, nisam propustio ni jedan trening, spreman sam i očekujem da bi sezona mogla biti jako dobra za mene, rekao je danas Amel Tuka najbolji atletičar Bosne i Hercegovine. Press konferencija prva na temu sporta nakon dva mjeseca pauze najavila je buđenje sporta u Bosni i Hercegovini. Atletska sezona počinje u avgustu i vjerovatno će prva trka na kojoj će nastupiti aktuelni viceprvak svijeta biti Državno prvenstvo BiH.

“Presretan sam što ponovo pričamo o sportu. Sport se vraća tamo gdje mu je mjesto. Zaista smo svi bili sretni kada smo dobili odobrenje za održavanje pojedinačnih prvenstava. Za početak na mitinzima državnim samo će moći nastupiti domaći sportisti. Druga dobra vijest je da Dijamantska liga će se održati takođe. Kada smo svi mislili da će sezona propasti, kada su odgodili Olimpijske igre i Evropsko prvenstvo dolaze sjajne vijesti. Osim Dijamantske lige od avgusta, najavljen je i početak Svjetskog čelendža, što su mitinzi nivo odmah ispod Dijamanstake lige”, rekao je Tuka.

Sada za bh. atletičara slijedi pravljenje detaljnog plana nastupa. Moraće odabrati najznačajnije trke na kojima želi i može učestvovati.

“Što se tiče forme moram se zahvaliti gradu Zenici i Javnoj ustanovi koja gazduje “Kamberovića poljem”, a koji su dali dozvolu za treniranje nama olimpijci. Naravno poštivali smo sve naredbe, radili pojedinačno, te tako održali formu. Nisam ni jedan trening propustio. Na neki način situaciju sa virusom sam iskoristio da se isključivo posvetim sportu još više nego obično. Zato mislim da bi i ova sezona mogla biti jako dobra za mene. Osjećam se jako dobro”, kazao je Tuka.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *