Dušan Bajević

Bajević ostaje do kraja novembra

Sport

Dušan Bajević vodiće sa klupe fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine i u novembrskim utakmicama Lige nacija. Iako je aktuelni selektor juče najavio da se povlači i da će doći, kako je rekao novi selektor, večeras je nakon utakmice sa Nizozemskom objasnio da ipak ostaje do kraja novembra.

“Moj ugovor traje do kraja Lige nacija, odnosno ostajem do novembra”, kazao je večeras Bajević. Zmajevi u srijedu u četvrtom kolu gostuju u Varšavi reprezentaciji Poljske. U novembru završavaju Ligu nacija utakmicom u gostima kod Nizozemske 15. novembra i tri dana poslije kući protiv Poljske.

Pod Bajevićevim vodstvom, a nakon odlaska Roberta Prosinečkog, BiH je propustila šansu da se kroz baraž plasira na Evropsko prvenstvo, pa je novi početak i imenovanje novog selektora neminovno u narednom periodu. Krstajić u razgovoru za medije iz Srbije nije ni potvrdio ni demantovao da će postati naredni selektor Zmajeva, ali je rekao da se reprezentacije s velikim potencijalom ne može odbiti.

“Ne mogu ni da potvrdim ni da demantujem ovu informaciju. Trenutno sam u poslu oko pravljenja rakije, ali razmišljam i o povratku u fudbal. Reprezentacije sa velikim potencijalom se ne odbijaju”, naveo je Mladen Krstajić, a prenosi b92.net. Bajević bi klupu Zmajeva trebao napustiti nakon utakmica Lige nacija protiv Nizozemske i Poljske, nakon čega se očekuje da NS BiH pronađe novog selektora.

Mladen Krstajić je, podsjećamo, od 2017. do 2019. godine bio selektor Srbije, a ranije je obavljao funkciju predsjednika Radnika iz Bijeljine.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *