Prvi trening sa Zmajevima

Bajević: Prvi trening sa Zmajevima

Sport

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u Zenici je odradila prvi trening pod palicom selektora Dušana Bajevića pred utakmice u Ligi nacija s Italijom i Poljskom. Poslije višemjesečne pauze izazvane pandemijom koronavirusa, danas se u Trening centru NS BiH u Zenici ponovo okupila nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Ovo je praktično prvi susret selektora Dušana Bajevića i njegovog stručnog štaba sa igračima na koje računa u duelima protiv Italije i Poljske u novom izdanju Lige nacija. Na raspolaganju selektoru na prvom treningu su bila 24 igrača a izostao je jedino Toni Šunjić koji stiže kasnije večeras.

“Sudeći po atmosferi koja je vladala u Trening centru tokom cijelog dana ali i večeras na treningu, očigledno je da su reprezentativna okupljanja svima nedostajala”, navode u NS BiH.

Naš tim će u Zenici boraviti do četvrtka gdje će osim treninga obaviti i obavezno testiranje prije putovanja u Italiju. Duel s Italijom igra se u Firenci 4. septembra, dok je duel s Poljskom u Zenici tri dana kasnije. Obje utakmice počinju u 20:45 sati.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *