Bilićev otkaz

Bilićev otkaz izazvao reakcije

Sport

Don Goodman, bivši napadač West Bromwich Albiona, razočaran je današnjom odlukom engleskog kluba da otpusti hrvatskog stručnjaka Slavena Bilića. Goodman se tako priključio brojnim istomišljenicima koji se ne slažu s odlukom kluba da treneru uruče otkaz.

“Ovo nije potpuno neočekivano ako u obzir uzmemo objave koje smo mogli čuti sinoć. To smatram neukusnim, mislim da nije u redu da mediji pričaju o tome kako će neko dobiti otkaz, a da taj neko vjerovatno i ne zna šta se dešava. Lično mislim da on nije ni dobio poštenu šansu”, rekao je Goodman.

Bivši igrač WBA smatra kako ekipa za vikend ima meč sa Aston Villom u kojem bi mogla doći do dobrog rezultata na krilima boda koji su uzeli protiv Manchester Cityja.

“Međutim, sada se cijela slika mijenja. Čitao sam i jutros razne vijesti, niko ne gleda koliko je novca bilo na raspolaganju za bilo šta. U principu su mu dali ekipu iz Championshipa da se s njim bori i bilježi rezultate u Premiershipu. Sada možete dovesti i Pepa Guardiolu i da se ništa ne promijeni. Činjenica je da nema dovoljno kvaliteta za Premiership u ovom timu. Mislim da je ova odluka došla prerano, s nogometne tačke gledišta da otpustite trenera koji vas je uveo u Premiership i kome niste dali ni vremena ni uslove da radi je prerano”, poručio je Goodman.

Podijeli

Komentariši