Bolt: Ronaldo

Bolt: Ronaldo je sigurno brži od mene

Sport

Bivši svjetski rekorder i osmostruki olimpijski prvak Usain Bolt izjavio je da je petostruki osvajač Zlatne balone Cristiano Rolando sada brži od njega. Bolt se povukao iz atletike 2017. godine, ali i dalje drži svjetske rekorde na 100 i 200 metara.

Ovaj 34-godišnjak je na Svjetskom prvenstvu u Berlinu 2009. godine na 100 metara trčao 9,58 sekundi na 100 metara, dok je prije 11 godina, također u njemačkom gradu postavio i rekord na 200 metara s vremenom 19,19 sekundi.

Ipak, Bolt smatra da je Ronaldo sada brži s obzirom na činjenicu da još uvijek igra na najvišem nivou, a okrakterisao ga je kao “super sportistu”.

“Sigurno je Cristiano sada brži od mene. Vježba svaki dan i on je super sportista. Uvijek je u vrhu igre, marljivo radi i fokusiran je. Definitivno mislim da bi trenutno bio brži od mene”, izjavio je Jamajčanin.

Bolt je poznat i kao veliki navijač Manchester Uniteda, a nakon završne karijere pokušao je igrati nogomet. Jedno vrijeme trenirao je i s Borussijom Dortmund, a bio je i član australske ekipe Central Coast Marinersa gdje se nije ozbiljnije nametnuo.

Podijeli

3 thoughts on “Bolt: Ronaldo je sigurno brži od mene

Komentariši