Braća Brajan

Braća Brajan rekli zbogom tenisu

Sport

Američki blizanci Bob i Majk Brajan (42), najuspešniji muški dubl u isrtoriji tenisa, završavaju 22-godišnju bogatu profesionalnu karijeru. Bob i Majk odlaze u penziju sa 119 zajedničkih titula, što je rekord profesionalne karijere. Osvojili su zajedno 16 gren slemova i 39 ATP masters turnira serije 1000.

“Obojica osjećamo duboko u sebi da je ovo pravi trenutak za povlačenje. U ovim godinama potrebno nam je mnogo rada da bismo izašli na teren i bili konkurentni. I dalje volimo da igramo, ali ne volimo proces pripremanja naših tijela za mečeve. Želimo da odemo dok još igramo dobar tenis”, izjavio je Majk Brajan.

Dvojac iz Kalifornije bio je na prvom mjestu liste dublova čak 438 nedjelja i postao je prvi dubl koji je ostvario “zlatni Masters” u karijeri, kada su braća Brajan 2014. godine trijumfovala u Šangaju. Osim toga, imaju zlato sa Olimpijskih igrara u Londonu 2012. godine, a bili su i članovi Dejvis kup reprezentacije SAD 2007. godine, kada su Amerikanci osvojili to takmičenje.

“Prethodne godine nismo igrali da bismo osvajali poene ili zarađivali novac. Cilj nam je zapravo bio da se zahvalimo svima koje smo upoznali tokom karijere i posljednji put osjetimo tu sjajnu atmosferu”, rekao je Bob Brajan. Braća su pobjednički završila karijeru – prije pauze u teniskom svijetu zbog pandemije virusa korona, Bob i Majk su osvojili titulu na turniru u Delrej Biču u februaru.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *