Buffon emotivno ispratio Casillasa

Buffon emotivno ispratio Casillasa

Sport

Legendarni španski golman Iker Casillas danas je i službeno završio nogometnu karijeru koju je počeo daleke 1999. godine. Tridesetdevetogodišnji Casillas posljednji put je igrao nogomet u aprilu 2019. godine za Porto, a 1. maja iste godine je doživio infarkt.

Već u julu se vratio na treninge, no nije igrao za porugalsku ekipu, iako je bio na spisku igrača za prvenstvo. Iz Porta su 18. februara ove godine poručili kako je Casillas završio karijeru, no slavni nogometaš to nije potvrdio do danas kada je na Twitteru objavio svoju odluku.

Nakon što je objavio odlazak u penziju poruku mu je poslao kolega i jedan od najboljih golmana svih vremena – Gianluigi Buffon. Tridesetdevetogodišnji Casillas posljednji put je igrao nogomet u aprilu 2019. godine za Porto, a 1. maja iste godine je doživio infarkt.

On se u julu prošle godine vratio treninzima, ali nije igrao, a nakon što je danas i zvanično saopćio da završava nogometnu karijeru oglasio se njegov prijatelj Gigi Buffon. “Kažu da nas takmičenje čini boljim od drugih, ali ne možemo biti savršeni dok se ne suočimo sa sobom. Možda nas je ova uzaludna potraga za savršenstvom učinila takvim kakvi jesmo. Hvala Ikere, bez tebe bi sve ovo imalo manje smisla”, poručio je Buffon.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *