Laura Klark

Da li je Laura pretjerala s reakcijom?

News Sport

Izbacivanje Novaka Đokovića sa US Opena je i ove nedelje glavna tema u svijetu sporta. Đoković je izbačen nakon što je poslije 11. gema prvog seta nepromišljeno udario lopticu koja je pogodila linijsku sutkinju meča –  Lauru Clark. Clark je odmah pala na teren i borila se da dođe do daha, što se može vidjeti i na snimku kamere koja je bila iza nje.

Organizatori su odlučili izbaciti Đokovića sa turnira, a Clark je dobila mnogobrojne prijetnje jer mnogi smatraju da je pretjerala s reakcijom. Ipak, jedan korisnik Twittera je izračunao kolikom brzinom je loptica putovala kroz zrak kada je pogodila Clark.

Naime, s obzirom na dobro poznate dimenzije terena lako je izračunati razdaljinu između Đokovića i sutkinje u trenutku kada je najbolji teniser svijeta udario lopticu.

Loptica je prešla razdaljinu od 10,9 metara u roku od 0,3 sekunde, što znači da je išla brzinom od čak 130,8 kilometara na sat. S obzirom da je Clark pogođena direktno u vrat, čini se ipak da nije simulirala, te da je stvarno ostala u jednom trenutku bez daha.

Teniski svijet je šokirala diskvalifikacija najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića s US Opena nakon što je lopticom pogodio sutkinju, no i neki drugi teniseri su kažnjeni zbog sličnih incidenata. Pravila u tenisu su jasna, a to je da sa sudijama nema mnogo razgovora, a posebno ne fizičkog kontakta, bilo da se radi o namjernom ili nenamjernom kontaktu.

To je na svojoj koži osjetio Đoković koji je u trenutku nervoze udario lopticu i nenamjerno pogodio sutkinju u grlo, zbog čega je diskvalifikovan s US Opena, ali je bilo i drugih koji su kažnjeni zbog nedozvoljenih poteza.

Denis Šapovalov je diskvalifikovan na meču Davis Cupa 2017. godine kada je lopticom pogodio glavnog sudiju.

Darian King je na turniru u Charlottesvilleu 2014. godine bacio reket u zid veoma blizu sutkinje, zbog čega je diskvalifikovan.

Olga Pučkova je na na WTA turniru u Washingtonu 2012. godine nenamjerno pogodila linijskog sudiju te je zbog toga diskvalifikovana.

David Nalbandian je u Queensu 2012. godine šutnuo reket i udario linijskog sudiju, a kazna je bila stroga, diskvalifikacija.

Tim Henman je tokom Wimbledona 1995. godine lopticom pogodio sakupljača te je također okončao svoj nastup odlukom sudije.

John McEnroe se na Australian Openu 1990. godine nije mogao kontrolisati, raspravljao se sa sudijom, a nakon tri upozorenja je diskvalifikovan.

Pored svega što se dogodilo, javnost je čini nam se više obratila pažnju na Laurin privatni život. Laura Clark ne krije da je ljubitelj ”dobre čašice što možete vidjeti po njenim objavama koje postavlja na društvenim mrežama.Svaka njena fotografija na Instagramu je sa alkoholom u ruci, pampurom  u ustima, a novogodišnju jelku okitila je flašama vina!!!

Predstavljamo Vam  Lauru Klark , sudiju zbog koje je Novak diskvalifikovan. Procenite sami. Ne znamo da li je na meč došla pod dejstvom alkohola pa joj je koncentracija bila slaba… Znamo da je dužnost i obaveza linijskih sudija je da konstantno prate teniske loptice!

 

Laura Klark Laura Klark Laura Klark Laura Klark Laura Klark Laura Klark

UPDATE:  09 .Septembar

Nakon što je linijska sutkinja Laura Clark, zbog koje je Novak Đoković izbačen s US Openana društvenim mrežama dobila mnogobrojne uvrede, oglasio se i najbolji teniser svijeta.Pročitajte Novakov stav.

Sta Ima

Podijeli

Review Overview

Summary
5

5 thoughts on “Da li je Laura pretjerala s reakcijom?

  1. Nole je car. Jos on nju brani. Kaze da i njoj treba podrska! Neka je podrzavaju oni, njeni…
    Mi cemo naseg Noleta! Bez razloga, okrivljenog i kaznjenog i finansijski! 🤔

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *