Edin Džeko

Džeko kritikovao Rominu taktiku

Sport

Kapiten Rome Edin Džeko bio je vrlo razočaran nakon poraza Vučice od Seville u meču osmine finala Evropske lige rezultatom 2:0, a on je poslije meča kritikovao sve što su igrači rimskog kluba pokušavali napraviti na terenu. Sevilla je tokom svih 90 minuta bila bolji protivnik od Rome i pored dva postignuta pogotka imali su još nekoliko velikih prilika, a upravo o tome govorio je Džeko poslije meča.

“U svemu su bili bolji. Nismo bili u igri od prve do posljednje minute. ‘Pojeli’ su nas u svim dijelovima terena, bili su bolje pripremljeni i igrali su bolje. Vršili su pritisak na nas, mi smo pokušavali igrati s loptom, a nije bilo moguće. Možda nismo shvatili da nije moguće igrati duge lopte na mene, a radili smo to 90 minuta”, rekao je razočarani Džeko kritikujući taktiku trenera Paula Fonsece i nastavio:

“S obzirom na predstavu koju smo prikazali, pred nama je jako dug put. Moramo sebi postaviti ozbiljna pitanja, razočaran sam jer uopće nismo igrali dobro i nismo bili u igri. To je pravo spuštanje na zemlju”, dodao je kapiten Rome. Za Romu je ova sezona završena nakon poraza od Seville, a oni će naredne godine opet igrati u Evropskoj ligi.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *