Džumhur objavio negativan test

Džumhur objavio negativan test

Sport

Najboljem bh. teniseru Damiru Džumhuru zabranjeno je da igra na ovogodišnjem Rolan Garosu koji je počeo juče jer je njegov trener Petar Popović pozitivan na korona virus. Međutim, Džumhur i Popović navode da su uvjereni da je taj test bio lažno negativan.

Danas je Džumhur na svom Instagramu objavio novi test, negativan na korona virus koji je njegov trener radio samo dan poslije onog koji je pokazao prisustvo virusa. “Svi biste trebali znati istinu, a jedina i prava istina je ta da je Damir Džumhur isključen sa turnira bez razloga. Sve što smo tražili je drugo testiranje”, naveo je njegov trener. Rolan Garos počeo je juče, a završava se 11. oktobra.

Džumhur je rekao da mu je teško pala odluka da ne igra na Roland Garrosu, što je ujedno i jedan od njegovih najdražih turnira. Također, detaljno je objasnio šta se sve dešavalo u Parizu.

“Jučer se, nažalost, desilo nešto najgore što se moglo desiti za mene, a to je da nemam pravo nastupa na Roland Garrosu. Rekao sam već šta se desilo, a sada ću pokušati malo šire to objasniti i kakva je čitava situacija. Naravno, moj trener i ja smo od početka svih ovih turnira zajedno putovali i bili zajedno, odradili smo u proteklih mjesec dana između 15 i 20 testova i svi su bili negativni. U Rimu smo imali dva testiranja, u Parizu smo također na prvom testiranju bili negativni, a onda smo u subotu radili drugi test i, iako sam ja bio negativan, trener je dobio poziv u nedjelju i obrazložili su mu da je njegov test na granici da bude pozitivan. Rečeno je da će se obaviti dodatne pretrage, on im je odmah dao na uvid da ima antitijela, odnosno da je prebolovao koronavirus te da ne vidi način na koji može biti pozitivan”, rekao je Džumhur i nastavio:

“Moj test je bio negativan, on je čekao odluku i oko 16:00 sati mu je javljeno da je pozitivan. Iako je pokušao objasniti da ljudi koji imaju antitijela mogu imati lažno pozitivan test, mi nažalost nismo dobili šansu da uradimo drugi test i mi smo sigurni da bi on pokazao da je negativan. Njih to nije mnogo zanimalo, mene su oko 16 sati pozvali i javili mi da zbog najbližeg kontakta s njim nemam pravo igranja na Roland Garrosu ove godine. Ta vijest me uzdrmala jer mi je ovaj turnir jedan od najdražih i na njemu sam imao neke sjajne mečeve, ovo je za mene jedan od najbitnijih turnira u godini i najviše me boli što nemam šansu napraviti bilo kakav rezultat”, istakao je Džumhur.

Džumhur je rekao da će u konsultaciji s advokatima pokušati potražiti pravdu na drugi način. Džumhur se zapitao da li bi se ista pravila koristila da je na njegovom mjestu Rafael Nadal ili Roger Federer, ali da je također svjestan kako pravila nisu ista za sve, što svakako nije fer. Također je rekao da je dobio podršku od Novaka Đokovića.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *