Evropsko prvenstvo u nogometu

Evropsko prvenstvo u nogometu

Sport

Prema pisanju francuskog Le Parisiena UEFA razmatra mogućnost da Rusija bude domaćin kompletnog turnira predstojećeg Evropskog prvenstva koje je minulog ljeta pomjereno za 2021. godinu zbog pandemije koronavirusa.

Zemlje širom Starog kontinenta nastavljaju se boriti s pandemijom koronavirusa, a najavljenim djelomičnim ili potpunim “zaključavanjima” blijede i UEFA-ine nade da će se Euro realizovati u predviđenom fomatu, prenosi Le Parisien.

Perspektiva putovanja između zemalja, unutar i izvan država s različitim ograničenjima, nagovještava da bi umjesto toga mogao biti izabran samo jedan domaćin turnira. “Iz dobro obavještenih izvora, posebno se proučava jedan scenarij – Evropsko prvenstvo u Rusiji”, tvrdi Le Parisien.

Rusija je bila domaćin Svjetskog prvenstva 2018. godine i spremana je ugostiti i najbolje evropske selekcije narednog ljeta ukoliko UEFA potvrdi ovu mogućnost.

Podsjećamo, Euro 2020 trebao se igrati u 12 gradova (Bilbao, Amsterdam, Baku, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen, Dublin, Glasgow, London, Minhen, Rim i St. Petersburg), ali je prolongiran za narednu godinu zbog koronavirusa.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *