F1: Svi timovi potpisali učešće

F1: Svi timovi potpisali učešće

Sport

Svih 10 timova Formule 1 potpisalo je novi sporazum pod nazivom Concorde Agreement, prema kojem su se, između ostalog, obavezali učestvovati u najbržem cirkusu na svijetu do kraja 2025. godine. F1 i FIA su izdali zajedničko saopćenje u kojem su naveli da sporazum “osigurava dugoročno održivu budućnost Formule 1”, a novi uvjeti su fokusirani na “pravedniju” raspodjelu prihoda i revidiranu strukturu upravljanja.

Trenutni sporazum koji su potpisali timovi, upravljačko tijelo i vlasnik Formule 1 Liberty Media, ističe na kraju ove godine, a F1 šefovi su dugo razgovarali o periodu do 2025. godine koji uključuje nove velike izmjene pravila.

Ferrari, McLaren i Williams su bili prvi timovi koji su potpisali sporazum, a sada su to učinili i ostali, uključujući Mercedes koji je ranije izražavao zabrinutost.

“Novi sporazum će osigurati dugoročno održivu budućnost Formule 1 te će u kombinaciji s novim pravilima koja stupaju na snagu 2022. godine smanjiti finansijske razlike i nejednakosti među timovima na stazi te tako pomoći u izjednačavanju uvjeta. Stvorit će uslove za uzbudljivije utrkivanje, što naši fanovi žele vidjeti. To će privući još više fanova, a korist će imati svaki tim. Također, nastavit će se globalni rast Formule 1”, dodaje se u saopćenju.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *