Ferguson namjestio meč?

Sport

Ser Aleks Ferguson je namjestio utakmicu Mančester junajted – Juventus u Ligi šampiona, sve to dogovorio sa jednim fudbalskim menadžerom i za to dobio zlatni “Roleks” vrijedan 40.000 evra! Šokantna optužba na račun čuvenog trenera izrečena je na sudu od strane italijanskog fudbalskog menadžera Đuzepea Pina Paljare.

Paljara je sa bivšim pomoćnim trenerom Barnlija Tomijem Rajtom optužen za niz nepravilnosti u fudbalu, koje uključuju korupciju i namještanje utakmica. Poslije tog skandala i tadašnji selektor Engleske Sem Alerdajs je dao ostavku. Paljara je na saslušanju pomenuo Aleksa Fergusona. Italijanu je namješten “poslovni” sastanak sa jednom ženom, novinarkom poznatog engleskog dnevnog lista, koja se predstavila kao poslovni partner. Paljara je tokom ručka optužio nekoliko engleskih trenera za namještanje utakmica, a među njima i Aleksa Fergusona.

Glavni tužilac Brajan O'Nil je iznio svjedočanstvo novinarke koja je rekla da je Paljara tvrdio da je Ferguson učestvovao u namještanju utakmice sa Juventusom u Ligi šampiona. Paljara je Fergusona nagradio zlatnim satom. Nije precizirano na koju utakmicu se odnosi optužba. Junajted i Juventus su u Ligi šampiona odigrali 10 utakmica. Osim Fergusona, italijanski menadžer je optužio Stiva Meklarena, Harija Rednapa i Nila Vornoka.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *