Hamilton oborio rekord

Hamilton oborio rekord Schumachera

Sport

Britanski vozač Formule 1 Lewis Hamilton oborio je još jedan rekord legendarnog njemačkog vozača Michaela Schumachera. Radi se o rekordu u broju podijuma, a Hamilton je sada na prvom mjestu vječite liste sa 156 ostvarenih podijuma u karijeri, jednim više od slavnog Schumija. Ovaj rekord je Britanac otvario na nedjeljnoj utrci za Veliku nagradu Španije na kojoj je pobijedio.

Schumacher je ispisao historiju i postavio nove rekorde tokom svoje nevjerovatne karijere u kojoj je osvojio sedam titula prvaka, ostvario 91 pobjedu na utrkama i zabilježio 155 podijuma. Mnogi nisu očekivali da će Hamilton biti čak i blizu, ali je dokazao suprotno.

“Ne znam šta da kažem, sve mi je ovo čudno. Mi vozači smo odrastali gledajući Michaela, sanjali smo da jednog dana budemo ovdje. Ono što se događa sada je puno više od onoga što sam mogao sanjati kao dijete. Zahvalan sam na prilici koja mije pružena. Mislim da je Michael bio nevjerovatan sportista i vozač, osjećam se ponizno i počastvovano kad me neko spomene u istom kontekstu s njim, Ayrtonom Sennom, Juanom manuelom Fangiom…To je sjajno, nadam se da je porodica Hamilton ponosna”, izjavio je Hamilton.

On bi ove sezone mogao oboriti još jedan Schumacherov rekord, trebaju mu još tri pobjede da izjednači broj pobjeda, a Michael je ostvario ukupno 91. Osim toga, ako postane prvak, izjednačit će se sa sedmostrukim šampionom Schumacherom.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *