Hrvati stali uz Đokovića

Hrvati stali uz Đokovića

Sport

Britanski tabloid “Daily Mail” proglasio je najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića za “kovidiota” godine. U obrazloženju ovakvog izbora piše da je srpski teniser imao “jaku konkurenciju” u engleskim fudbalerima Filu Fodenu, Mejsonu Grinvudu, Džeku Grilišu, Kajlu Vokeru i Kalumu Hodson-Odoiju, koji su kršili kovid pravila, ali da je Đoković bio “neprikosnoven”.

“Samo je Đoković mogao da pogodi sudiju lopticom na US openu i ostane bez titule, ali to nije ništa u odnosu na organizaciju Adrija tura na Balkanu tokom ‘lokdauna'u junu, što mu je donelo prvo mesto. Bez poštovanja distance u gužvi, video na kojem se vidi zabava u noćnom klubu. Nije bilo iznenađenje što je drugi od četiri turnira otkazan zbog korona virusa, koji se pojavio među učesnicima, uključujući i Novaka i njegovu suprugu. Srećom, svi zaraženi su se oporavili, a Novak je zaslužio još jedan trofej”, ističe ovaj list.

Ljubitelji tenisa u Hrvatskoj masovno su stali u zaštitu najboljeg svetskog tenisera Novaka Đokovića, nakon što je srpski as od strane “Dejli Mejla” proglašen za “kovididiota” godine zbog organizacije Adrija Tura. “Šta je sa mnogim turnirima koji su tokom godine organizovani u mnogo težim korona uslovima? Njih nije organizovao Đoković, da li je kritikovan njihov organizator?”, jedan je od komentara na sajtu portala Indeks.

Drugi su bili još direktniji i kažu da “onaj ko je to napisao, mora da odgovara za štetu načinjenu Đokoviću, kao što je Đoković odgovarao za nenamjeran pogodak lopticom u sudiju na US Openu zbog čega je diskvalifikovan”. “Takođe moraju da odgovaraju na sudu za laž”, navodi jedan hrvatski čitalac.

Neki su bili još oštriji, pa tvrde kako “Englezi mrze Đokovića, pogotovo kad je odbio njihov pasoš”. Đoković je na početku pandemije organizivao Adrija Tur, koji je prekinut nakon slučajeva zaraze, a među zaraženima su bili i on i njegova supruga Jelena.

Podijeli

5 thoughts on “Hrvati stali uz Đokovića

  1. Stereotip o Englezima koji grade primitivci u Srbiji zasniva se na tome da su oni najgori narod, da drže belo i crno roblje, da mrze Novaka zato što je Srbin. Kako to da smo u dva svetska rata bili saveznici i da su engleske i škotske bolničarke lečile bolesne srpske vojnike, tifus je harao Srbijom, šta piskaraš, bre? Ledi Pedžet je bila engleska plemkinja i humana srpska dobrotvorka koja je u Balkanskim ratovima i Prvom svetskom ratu lečila srpsku vojsku. Kad se posle rata vratila u Englesku pisala je o svemu tome, jedan tekst imao je naslov “Samo da me moji Srbi ne zaborave”. Antagonizam prema Srbima raspiruju njihovi primitivci, veći su od nas ali imaju manje primitivaca, i tek u dve poslednje decenije, kad je ovde bilo ratova, ali ti misliš da su u ratu Srbi bili anđeli. Ti obožavaš spomenik Nemanji, iako pojma nemaš šta je sve za svoje surove vladavine činio, i tenis zasnivaš na nacionalizmu (mrze nas što smo Srbi a mi njih ne volimo zato što su Englezi), jer je neko na vrhu države dao zadatak medijima da se ne piše samo Novak, nego uvek Srbin Novak, kao da niko ne zna da je Srbin. Znamo, nemojte svakog dana po sto puta to sipati ljudima u glavu, nacionalizam oličen u nolomaniji veliko je zlo.

Komentariši