Federer na udaru

I Federer na udaru kritika

Sport

Švicarski teniser i četvrti igrač svijeta Roger Federer (38) razbjesnio je javnost svojim neodgovornim ponašanjem u trenucima dok se svijet bori s pandemijom koronavirusa. Naime, Federer je bio na jednom druženju s navijačima, potpisivao je autograme i fotografisao se, a pritom nije nosio masku i niko se nije pridržavao distance.

Glavni čovjek specijalizovanog teniskog portala Punto de Break Jose Moron sve je objavio na svom Twitteru. “Ono što smo rekli za Đokovića, moramo ponoviti i ovdje. Roger se slikao s navijačima, a da nije imao masku ili bio na udaljenosti od jednog metra. Također, pružaju mu neku olovku kako bi potpisao autogram. Pogrešno”, napisao je Moron uz fotografije.

Podsjetimo, srbijanski teniser Novak Đoković našao se na udaru kritika nakon što je turnir Adria Tour u Zadru prekinut prije samog finala kada se otkrilo da je bugarski teniser Grigor Dimitrov pozitivan na koronavirus.

Kasnije je otkriveno i da su pozitivni i hrvatski teniser Borna Ćorić, Đokovićev kondicioni trener, trener Dimitrova, srbijanski teniser Viktor Trocki i direktor turnira Goran Ivanišević.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *