Ibrahimović zaražen koronom

Ibrahimović zaražen koronom

Sport

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović pozitivan je na koronavirus, potvrdio je pisanje italijanskih medija njegov klub Milan u zvaničnom saopćenju. Ibrahimovićeva zaraza potvrđena je samo nekoliko sati uoči meča kvalifikacija Evropske lige u kojem Milan igra protiv norveškog Bodoa. Bit će to veliki hendikep za Rossonere budući da se Zlatan nalazi u odličnoj formi, a za vikend je postigao dva pogotka Bologni u prvom kolu Serije A.

U saopštenju stoji da je Ibrahimović pozitivan na testiranju koje je obavljeno danas, kao i da se nalazi u kućnom karantinu. Svi ostali igrači Rossonera bili su negativni na koronavirus.

Ekipa Milana je potvrdila da je švedski napadač Zlatan pozitivan na koronavirus, a njegova prva izjava nakon što je informacija postala službena privukla je puno pažnje svjetske javnosti.

Naime, Ibrahimović je u svom stilu na društvenim mrežama napisao da je koronavirus “donio pogrešnu odluku” s tim što ga je izazvao, a poručio je da trenutno nema nikakve simptome. “Jučer sam bio negativan na testiranju na koronavirus, a danas pozitivan. Nemam nikakvih simptoma. COVID-19 ima hrabrosti izazvati me. Loša ideja”, napisao je Ibrahimović.

Ibrahimović neće biti dio ekipe Milana koja večeras igra susret Evropske lige, a on će, shodno protokolu, naredne dane provesti u samoizolaciji.

Ibrahimovićeva zaraza potvrđena je samo nekoliko sati uoči meča kvalifikacija Evropske lige u kojem Milan igra protiv norveškog Bodoa. Bit će to veliki hendikep za Rossonere budući da se Zlatan nalazi u odličnoj formi, a za vikend je postigao dva pogotka Bologni u prvom kolu Serije A.

Podijeli

2 thoughts on “Ibrahimović zaražen koronom

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *