Federer toni nadal

Jednog dana sam sreo Federera

Sport

Toni Nadal, teniski trener i stric Rafaela Nadala, govorio je o “veličini” Rodžera Federera. Tonijev nećak i štićenik već deceniju i po vodi veliku borbu s Rodžerom, ali mu to ne smeta da nerijetko priča o kvalitetima Švajcarca. “Oduvijek sam učio od najboljih. Zbog toga sam jednog dana upitao Rodžera Federera zašto je toliko dobar. Rekao mi je da je imao sreće da kao mali ima dobrog trenera”, izjavio je Toni Nadal i dodao:

“Imao sam priliku da isto pitam Johana Krojfa i on mi je rekao da je oduvijek bio veoma dobar, ali da je ključ bio imati dobrog trenera koji ga je kao malog naučio kako igraju stariji momci, pa je to primjenjivao kada je igrao sa vršnjacima”.

Toni, koji već neko vrijeme nije Rafin trener, već šef njegove akademije, otkriva i da nikada ne bi mladom teniseru rekao da neće uspjeti. “Nikada ne bih uradio tako nešto. Nikada ne znate koliko će neko biti dobar. Biti realan je bitno, ali imati snove je ono što nas odvaja od drugih”, dodao je Toni Nadal.

A najbolji teniser svijeta Novak Đoković stigao je u nedjelju u Njujork, gdje je već počeo da se priprema za “restart” sezone. Đoković bi od 22. avgusta trebalo da nastupi na Sinsinati mastersu, a potom i na US Openu. Novak je prije nekoliko dana potvrdio da će učestvovati na turnirima po Sjedinjenim Američkim Državama i već osjetio teren na najvećem stadionu u kompleksu Flešing Medouza – “Artur Ešu”.

Njemu se na treningu pridružio kolega iz reprezentacije Filip Krajinović, sa kojim će nastupiti i u dublu u Sinsinatiju, turniru koji je premješten takođe u “veliku jabuku”. Osvajač 17 grend slem trofeja doputovao je samo sa trojicom članova tima – sa njim su još trener Goran Ivanišević, fizioterapeut Ulises Badio i PR Edoardo Artaldi.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *