Jokić i Dončić dallas

Jokić i Dončić u istom timu?

Sport

Srbijanski košarkaš Nikola Jokić znači puno za Denver Nuggetse, ali bi ipak mogao napustiti ovaj klub. Postoje glasine da bi Jokić mogao tražiti trade ukoliko Nuggetsi ne dovedu pojačanja. Špekulacije su uveliko počele kružiti, a postoji mogućnost da bi Jokić mogao preći u Dallas Maverickse. U suprotnom smjeru bi otišli Kristaps Porzings i Maxi Kleber.

Također, Nuggestima bi bila prepuštena i dva buduća picka u prvoj rundi drafta. Jokić bi se tako pridružio fantastičnom Slovencu Luki Dončiću, koji ga je nedavno pozvao u Dallas.

“Ne mogu tradeovati nikoga, to nije moj posao. Ako Jokić želi doći, onda bi trebao to učiniti. Zna da to želi”, izjavo je Dončić.

Juniorsku karijeru je započeo u košarkaškom klubu Vojvodina Srbijagas. Zbog odličnih partija koje je pružao, potpisao je ugovor sa agencijom BeoBasket čiji je osnivač Miško Ražnatović, jedan od najpoznatijih evropskih košarkaških menadžera. Nikola je ubrzo prešao u Mega Vizuru (današnji Mega Leks). Sa ovim timom je došao do finala Evroliginog kvalifikacionog turnira i izabran je za njegovu idealnu petorku. 2012. godine je počeo da nastupa za seniorski tim. Naredne sezone je odigrao 25 utakmica u Jadranskoj ligi i 13 utakmica u Superligi Srbije.

Podijeli

Komentariši