Jokićev 42. triple-double

Jokićev 42. triple-double pa postao tragičar

Sport

Nikola Jokić ostvario je 42. triple-double u karijeri u meču protiv Sacramenta, ali je bez obzira na još jedan sjajan meč na kraju bio tragičar svog tima jer je šest sekundi prije kraja izgubio loptu i dopustio Kingsima da dođu do pobjede.

Naime, šest sekundi prije kraja meča, a pri rezultatu 122:122, Denver je imao napad za pobjedu. Ubačenu loptu sa strane primio je Jokić, očekivalo se da će krenuti po koš za pobjedu, ali protivnički igrači su mu nekako izbili loptu i krenuli u kontru koja im je na kraju donijela pobjedu.

Barnes je prvobitno promašio zakucavanje, ali je ostalo sasvim dovoljno vremena da Hield priskoči i gurne loptu u koš sa zvukom sirene, nakon čega je bilo jasno da je Sacramento upisao pobjedu protiv Denvera.

Jokić je na taj način upropastio još jednu briljantnu pariju u kojoj je već u trećoj četvrtini imao triple-double učinak, a na kraju je meč završio sa 29 ubačenih poena, 15 skokova i 14 asistencija, uz tri blokade i šut iz igre 11-18.

“Bili su u zoni, a mi smo probali napraviti akciju. Na kraju je ispala dobra blokada, izbili su loptu iz mojih ruku i mi se kao tim nismo vratili u odbrani pa je Hield imao vremena pogoditi za pobjedu”, rekao je Jokić nakon meča. Za igrača iz Srbije je ovo bio 42. triple-double u karijeri, a u narednom meču njegov tim igra protiv Los Angeles Clippersa koji su u prvom meču bili bolji od gradskog rivala Lakersa.

Podijeli

Komentariši