Valtteri Botas

Kada sam u top formi, bolji sam

Sport

Iako ima ulogu drugog vozača u Mercedesu, Valtteri Botas vjeruje da je bolji vozač od šestostrukog svjetskog prvaka. Od pobjede na prvoj utrci sezone u Austriji, Bottas je “skupio” 69 bodova zaostatka za Hamiltonom u poretku vozača. Britanski vozač je na putu da osvoji sedmu titulu prvaka i tako se izjednači s legendarnim Michaelom Schumacherom.

“Naravno da vjerujem u to, naravno da vjerujem da sam bolji kad sam u najboljoj formi. Znam da mogu biti bolji od njega. Naravno, ima dana kad je on bolji, bez sumnje. U proteklih nekoliko godina je bio bolji. Međutim, ne bavim se politikom, volim voziti i utrkivati se. Volim fer, ali pravo utrkivanje i to je ono što radim, tako sam uvijek vozio i nastavit ću tako”, izjavio je Bottas.

Osim u Austriji, Bottas je pobijedio u Rusiji te je zadovoljan svojim ovosezonskim performansama.

“Prilično sam zadovoljan svojim perfomansama, posebno u poređanju s prethodnim godinama. Ritam u utrkama mi je zaista dobar. Stvar je u malim detaljima, ako su oni kako treba, onda i stvari idu u moju korist. Ipak, performanse su prilično pozitivne”, završio je je vozač Mercedesa.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *