ne žele pustiti Messija

Katalonci ne žele pustiti Messija

Sport

Sastanak između predsjednika Barcelone Josepa Bartomeua i Messijevog oca Jorgea o budućnosti jednog od najboljih nogometaša svijeta završen je bez dogovora. Jorge Messi na sastanak je došao s Lionelovim bratom Rodrigom i advokatima, dok su Barcelonu predstavljali Bartomeu i član uprave kluba Javier Bordas.

Bartomeu je prema pisanju Mundo Deportiva rekao Messijevom ocu kako želi da Argentinac ostane u klubu i da bi upravo on bio najvažnija poluga u projektu novog trenera Ronalda Koemana. Ponudio je novi dvogodišnji ugovor Messiju i istaknuo kako neće pregovarati o odlasku Argentinca ovog ljeta.

Bartomeu je jasno stavio do znanja kako Barcelona nema namjeru prodati Argentinca u ljetnom prelaznom roku. Jedini način da ga neko dovede je da plati odštetnu klauzulu koja iznosi 700 miliona eura. Pregovori između Barcelone i Messijevih predstavnika nastavit će se u narednim danima.

Podsjetimo, Messi je zatražio raskid ugovora s Barcelonom i smatra kako je klauzula po kojoj ima pravo da napusti klub bez odštete na kraju sezone, ako o tome na vrijeme obavijesti Katalonce, i dalje validna zbog toga što je sezona uslijed pandemije koronavirusa trajala duže.

Barcelona s druge strane ističe kako Messi ima ugovor s klubom još godinu dana i da odštetna klauzula iznosi 700 miliona eura. Saopćenjem se oglasila i španska La Liga, a istaknuto je kako Messi ima važeći ugovor s Kataloncima. Messi se nije pojavio na PCR testiranju, kao ni na treningu kluba i smatra kako više nije nogometaš Barcelone.

Messi se nije pojavio na obaveznom PCR testiranju, nije došao na trening Barcelone, a klubu je poručio kako se više ne smatra nogometašem Katalonaca. La Liga je saopćila kako je Messijev ugovor sa Barcelonom važeći, iako se Argentinac poziva na klauzulu po kojoj može napustiti klub bez odštete na kraju svake sezone.

Uslov je da klub o tome informiše na vrijeme, a datum za aktivaciju klauzule istekao je u junu. Argentinac smatra kako se rok trebao produžiti zbog toga što je sezona završila kasnije uslijed pandemije koronavirusa. I dok svi čekaju rasplet ove situacije i informaciju o tome gdje će Messi igrati naredne sezone, nogometaš Real Madrida Toni Kroos kategorično je odbacio mogućnost da Argentinac karijeru nastavi na Santiago Bernabeu stadionu.

“Mislim da neće doći u Real Madrid, kategorično odbacujem tu mogućnost. Trebaju mu ‘cojones’ (m**a) da ostane u Španiji. Mislim da svi mi teško možemo zamisliti Barcelonu bez Messija”, rekao je Kroos.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *