Kličko i Mejveder u Kući slavnih

Kličko i Mejveder u Kući slavnih

Sport

Ukrajinski bokser Vladimir Kličko i Amerikanac Flojd Mejveder predvode generaciju novoizabranih stanovnika Međunarodne bokserske kuće slavnih, objavila je ova institucija sa sedištem u gradiću Kanastota, u saveznoj američkoj državi Njujork.

Vladimir Kličko će se tako naći uz starijeg brata Vitalija, koji je 2018. postao prvi ukrajinski bokser uvršten u Međunarodnu boksersku kuću slavnih. Vladimir Kličko drži rekord u dužini boravka na svetskom tronu, a naslov profesionalnog svetskog prvaka u teškoj kategoriji držao je punih 12 godina i dva dana.

Flojd Mejveder iza sebe ima karijeru sa 50 pobeda i bez ijednog poraza, kao i 11 svetskih titula, osvojenih u pet različitih težinskih kategorija.

Među onima koji će 2021. biti uvršteni u Kuću slavnih nalazi se i Lajla Ali, ćerka bokserske legende Muhameda Alija, koja je bila neporažena u 24 profesionalne borbe.

Uz spomenute, tokom svečanosti, koje su planirane između 10. i 13. juna sledeće godine, u Kuću slavnih će biti uvršteni još i olimpijski pobednik i bivši svetski prvak u srednjoj i poluteškoj kategoriji Amerikanac Andre Vard i američka bokserka En Vulf, svetska prvakinja u tri težinske kategorije.

Glasačko telo Međunarodne bokserske kuće slavnih čine članovi Američkog udruženje bokserskih novinara i grupa hroničara boksa, a nominovani za uvrštenje u Kuću slavnih moraju da dobiju najmanje 80 posto glasova.

Podijeli

1 thought on “Kličko i Mejveder u Kući slavnih

Komentariši