sudbina Messija

Ključni dan za sudbinu Messija

Sport

Otac Lionela Messija sastat će se u srijedu popodne s predsjednikom Barcelone Josepom Marijom Bartomeuom te će taj dan biti ključni za rješavanje sudbine ovog argentinskog igrača. Jorge Messi, koji je ujedno i agent svoga sina, iz Argentine će doći kako bi pomogao Lionelu da riješi trenutnu situaciju između kluba i igrača, a izvori saznaju da će on od Barcelone tražiti da dopusti njegovom sinu da besplatno napusti klub.

S druge strane, Bartomeu će predložiti novi dvogodišnji ugovor kako bi Messi ostao u Barceloni od 2023. godine. Messi i njegov pravni tim smatraju da je ovaj igrač jednostrano prekinuo ugovor s Barcelonom prije sedam dana, a kao rezultat toga, Argentinac nije prisustvovao testiranju na koronavirus niti na prvom treningu u ponedjeljak.

Iz Barcelone smatraju da klauzula u najnovijem Messijevom ugovoru potpisanom 2017. godine, a koja mu omogućava da napusti klub bez obeštećenja, ističe 1. juna te da on s toga ima važeći ugovor s Blaugranom do 2021. godine. Ukoliko želi napustiti klub, Messi bi po tom mišljenju morao platiti 700 miliona eura.

Ukoliko se ne postigne dogovor, agencije javljaju da će uslijediti dugotrajni sudski proces te da Barcelona nije optimistična po pitanju Messijevog pristajanja na novi ugovor. Podsjećamo, najveći favorit za dovođenje Lionela Messija je Manchester City.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *