Koji klub će kupiti Ronalda

Koji klub će kupiti Ronalda?

Sport

Paris Saint-Germain je favorit za dovođenje Cristiana Ronalda nakon što portugalska zvijezda više nije “nedodirljiva” u Juventusu. Iskusni 35-godišnjak je imao još jednu zadivljujuću sezonu postigavši 31 pogodak u 33 nastupa u Seriji A.

Međutim, nakon razočaravajućeg ispadanja iz Lige prvaka od Lyona, Juve bi mogao unovčiti svoju zvjezdanu atrakciju za oko 60 miliona eura. Uprkos svojim godinama, za Ronalda ne bi nedostajalo interesa. Menadžer Jorge Mendes tvrdi da su ga elitni evropski klubovi već kontaktirali kako bi se raspitali za usluge njegovog klijenta.

Bogati Paris Saint-Germain je, što nije iznenađenje, favorit za njegovo dovođenje, a njegov transfer na Park prinčeva ovog ljeta kladionice plaćaju koeficijentom 1,87.

Ukoliko bi Ronaldo želio slijediti korake druge slavne “sedmice” Manchester Uniteda Davida Beckhama, ne bi mu nedostajalo prilika. Za koeficijent 2,00 predviđa mu se potpis za bilo koji MLS klub.

Potom slijedi povratak u Real (4,50), United (5,5) ili Sporting (10), a koeficijent 10 se nudi i za odlazak u Bayern ili bilo koji kineski klub.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *