Koman uništio PSŽ

Koman uništio PSŽ pa šokirao

Sport

Kingsli Koman je uz Manuela Nojera heroj pobjede Bajerna u finalu Lige šampiona. Reprezentativac Francuske je postigao pogodak u 59. minutu, ispostavilo se dovoljan da Bajern šesti put u istoriji podigne pehar. Koman je rođeni Parižanin i dijete PSŽ-a, kluba u kojem nije dobio pravu šansu pa se kao 18-godišnjak otisnuo u Juventus. Tamo je proveo samo jednu sezonu, a od 2015. je član Bajerna.

Sad je Bavarcima golom donio jedan od najznačajnijih trofeja koji se može osvojiti u evropskom fudbalu, a poslije meča je dao izjavu koja će se dugo prepričavati. “Neću da lažem, kada vidim moj omiljeni klub PSŽ poslije ovakvog poraza, mnogo mi je teško”, rekao je Koman čime je uzburkao duhove.

Veliku ulogu u Bayernovom osvajanju Lige prvaka imao je i sportski direktor Bavaraca – Hasan Salihamidžić. Brazzo je sa svojim saradnicima gradio ekipu koja se na kraju popela na krov Evrope. Suvišno je i govoriti koliko je važno bilo ostaviti Hansija Flicka na klupi nakon što je Niko Kovač u novembru dobio otkaz.

Dan nakon nezaboravne noći u Lisabonu na Twitteru se oglasio bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine. “Nevjerovatno. Naši snovi su se ostvarili. Prvaci Evrope. Druga trostruka kruna u posljednjih sedam godina. Ne mogu riječima opisati koliko sam ponosan na igrače, trenere i kompletnu ekipu. Ovaj trijumf je za naše sjajne navijače i naš veliki klub”, poručio je Salihamidžić.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *