LeBron ismijao Trumpa

LeBron žestoko ismijao Trumpa

Sport

Košarkaš Los Angeles Lakersa LeBron James kaže da ga nimalo ne zanima to što predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump ne gleda utakmice na kojima igrači protestuju u borbi protiv rasizma.
Trump je optužio igrače za nepoštivanje zbog klečanja tokom intoniranja nacionalne himne te je rekao da iz tog razloga neće gledati utakmice.

S tim u vezi odmah se oglasio James koji je u ime svih igrača rekao da ih baš boli briga što Trump neće gledati utakmice. “Ne vjerujem da je iko u košarkaškom svijetu tužan zbog toga što smo izgubili jednog gledatelja. U ime svih nas koji vole košarku, mogu reći da nas je baš briga što više neće gledati NBA ligu”, rekao je LeBron pa nastavio:

“Naš sport je u odličnoj poziciji, imamo fanove širom svijeta i ono poštuju sve ono što pokušavamo unijeti u igru, a s namjerom da pokažemo šta je ispravno, odnosno šta nije”, ističe jedan od najboljih svjetskih košarkaša. Sada je na redu opet Trump i nema sumnje da će s nestrpljenjem dočekati prvu priliku da košarkašu Lakersa odgovori, na ovaj ili onaj način.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *