Maradona

Maradona je preminuo u snu

News Sport

Argentinske vlasti su potvrdile da je legendarni nogometaš Diego Maradona preminuo u srijedu u podne po lokalnom vremenu u svom domu u Tigreu, a sada su se pojavili u medijima prvi rezultati obdukcije.

Preliminarni izvještaj obdukcije koji je “procurio” u argentinske medije pokazuje da je Maradona preminuo od zatajenja srca. Također je otkriven plućni edem, odnosno nakupljanje tekućine u plućnom tkivu i dišnim putevima.

Obdukcijom je otkrivena i proširena kardiomiopatija, stanje zbog kojeg srčani mišić postaje toliko slab i uvećan da nije u stanju ispumpati dovoljno krvi u ostatak tijela.

Preliminarne informacije nakon obdukcije su objavljene u medijima u vrijeme kada se hiljade fanova opraštaju od legendarnog Diega u predsjedničkoj palači Casa Rosada gdje će kovčeg s njegovim tijelom biti izložen tri dana koliko traje i žalost u Argentini.

Osim fanova su se od Maradone oprostili neki njegovi saigrači te mlađe argentinske legende poput Gabriela Heinzea, Javiera Mascherana i Maxija Rodrigueza.

Prema Luisu Venturi, novinaru bliskom porodici Diega Maradone, legendarni Argentinac je živio samo od svoje plate kao trener Gimnasije La Plata. Njegovo otkriće izazvalo je veliku polemiku u Argentini, a Ventura tvrdi da je Diego preminuo u siromaštvu.

Maradona nije imao gotovo ništa na bankovnom računu, preminuo je u siromaštvu”, rekao je argentinski novinar, objasnivši da su ga mnogi iskorištavali.

Ogromno bogatstvo koje je akumulirao prvo kao nogometaš, a zatim kao trener, djelomično je rasipano zbog njegovog načina života, a velikim dijelom je ukradeno od strane onih kojima je bio okružen i koji su ga iskorištavalii“, kazao je Ventura.

 

 

 

 

 

Podijeli

6 thoughts on “Maradona je preminuo u snu

Komentariši