Masters ipak u Londonu

Masters ipak u Londonu

Sport

Završni Masters turnir će biti održan u Londonu, ali bez prisustva publike. Nakon što se u Velikoj Britaniji sve glasnije govori o uvođenju lockdowna zbog koronavirusa bilo je upitno da li će se završni Masters ikako održati.

No, organizatori su poručili da će posljednji veliki turnir sezone biti odigran od 15. do 22. novembra u O2 Areni Londonu. Trofej će braniti Stefanos Tsitsipas.

Danas je objavljena nova ATP lista nakon koje je jasno da će Novak Đoković završiti godinu kao najbolji teniser svijeta. Đoković je prvi sa 11.830 poena ispred Rafaela Nadala koji ima 9.850 poena i jasno je da ga ne može stići do kraja godine.

Novak će tako šesti put završiti godinu kao broj jedan svjetskog tenisa, čime se izjednačio s Peteom Samprasom kojem je jedinom do sada to pošlo za rukom. Najbolji bosanskogercegovački teniser Damir Džumhur je nazadovao za jedno mjesto i sada je 116. teniser svijeta.

Nazadovanje za jedno mjesto su zabilježili i Mirza Bašić (320.), Nerman Fatić (381.) i Aldin Šetkić (503.), dok je Tomislav Brkić nazadovao za dva mjesta i sada je 607. na svijetu. Brkić se fokusirao na dublove gdje je napredovao za šest mjesta i sada je na visokom 80. mjestu u toj konkurenciji.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *