Messi , Guardiola

Messi ostaje, Guardiola se vraća

Sport

Nakon što je Josep Bartomeu napustio funkciju predsjednika Barcelone već su krenule kampanje za njegovog nasljednika. Jedan od kandidata Victor Font kao glavni adut za izbore spominje Lionela Messija i Pepa Guardiolu.

Guardioli u Manchester Cityju na kraju sezone ističe ugovor, a Font bi učinio sve kako bi ga nakon devet godina vratio u Barcelonu. Povratkom Guardiole Font se nada da bi i Messi mogao promijeniti mišljenje i ostati u klubu.

Također, Font je najavio i da bi se u klub vratili legendarni Xavi Hernandez i Carles Puyol. Xavi, koji gradi trenersku karijeru u Kataru, bi bio Guardiolin pomoćnik, a Puyol sportski direktor kluba. U četiri sezone u kojima je Guardiola bio na klupi Barcelone klub je osvojio dvije Lige prvaka.

Josep Pep Gvardiola rođen 18.1.1971. godine, po nacionalnosti španac, trener i bivši fudbaler. Profesionalnu fudbalsku karijeru započeo je 1990. u Barseloni, sa kojom je osvojio većinu trofeja i u kojoj je i proveo najveći deo igračkog staža. Igrao je i za Brešu, Romu, Al-Ahli i Dorados de Sinaloa, za reprezentaciju Španije odigrao je 47 utakmica. .Igrao je na poziciji zadnjeg veznog fudbalera.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *