Musemić smjenjen

Sport

Na održanoj hitnoj sjednici Upravnog odbora Fudbalskog kluba Sarajevo donesena je odluka da se Husref Musemić razrješava funkcije šefa stručnog štaba. Kako je objavio bordo klub, odluka je donesena “usred nezadovoljavajućeg kvaliteta igre koji je evidentan u posljednje vrijeme i u razgovoru sa većinskim vlasnicima upravljačkih prava, došlo se do zaključka da je klub došao do trenutka kada su potrebna nova rješenja u načinu vođenja prvog tima”, saopšteno je.

Musemić za agencije nakon otkaza: Smijenjeni su i Mourinho i Pochettino, zašto ne bih bio i ja? U narednom periodu rukovodstvo FK Sarajevo će obaviti razgovore sa određenim brojem kandidata za poziciju novog šefa stručnog štaba, a konačna odluka bit će donesena u konsultacijama sa većinskim vlasnicima upravljačkih prava, najavljeno je.

“Fudbalski klub Sarajevo se zahvaljuje treneru Musemiću za sav rad i doprinos koji je u proteklom periodu dao za klub, čime je ostavio snažan pečat u historiji kluba, te mu želi mnogo uspjeha i sreće u narednim angažmanima i životu”, objavljeno je iz FK Sarajevo.

Husref Musemić (rođen u Janji 4. jula 1961. godine) je bosanskohercegovački bivši fudbaler, a danas trener.[2] Bio je golgeter FK Sarajevo šampionske 1985. godine. Igrao je i za beogradsku Crvenu Zvezdu, škotski Hearts i holandski Twente. Odigrao je jednu utakmicu za Jugoslaviju 30. marta 1983. protiv Rumunije u Temišvaru.[3], te jednu utakmicu i za Bosnu i Hercegovinu 30. novembra 1995. protiv Albanije u Tirani. Kao samostalan šef stručnog štaba osvojio je titulu sa Sarajevom u sezoni 2006–07. Bio je i trener Đerzeleza kao i Olimpika.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *