Najluđa trka u karijeri hamilton

Najluđa trka u karijeri

Sport

Vozač Mercedesa Lewis Hamilton pobijedio je na Velikoj nagradi Britanije nakon najspektakularnije trke u ovoj sezoni, a on je u cilj ušao s puknutom gumom i na kraju je rekao da mu se nikada ništa slično u karijeri nije desilo. Njegov klupski kolega Valtteri Bottas pao je sa drugog na 11. mjesto zbog probušene gume, no Hamilton je uspio doći do cilja i na kraju opet slaviti.

“Do zadnjeg kruga se činilo da će sve biti lagano, Bottas me dobro napadao, a kada je javljeno da mu je pukla guma, pogledao sam svoju i činilo se da je sve u redu. Bez problema sam mijenjao smjer, a onda je u zadnjem krugu i moja guma pukla. Srce mi je skoro stalo, vidjelo se da bi točak mogao ispasti”, rekao je Hamilton pa nastavio:

“Molio sam se da jedino dođem do cilja i da nisam prespor, a iskreno, nisam mislio da ću proći zadnja dva zavoja. Nikada nisam doživio nešto slično, stvarno mi je srce u jednom trenutku stalo”, kazao je Hamilton. Za Hamiltona je ovo bila 87. pobjeda u karijeri, a u dosadašnjoj sezoni skupio je 88 bodova, 30 više od Bottasa.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *