Novak prvi na Top listi

Novak prvi na Top listi “iznenađenja”

Sport

Pojedini rezultati i mečevi ove godine bili su iznenađujući i šokantni – baš kao i ona sama. Ugledni sajt “Tennis.com” pravi rekapitulaciju prethodne sezone, a jedna od kategorija u kojoj je sačinjena Top 10 lista bila je i ona koja se tiče neočekivanih ishoda.

Na tom spisku se nalazi i ime najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića, koji je doživio neshvatljivo ubjedljiv poraz u četvrtfinalu Beča. On je ovaj turnir igrao prvi put poslije 13 godina, uspješno ga je startovao, pobjedama nad Bornom Ćorićem i Filipom Krajinovićem.

Ipak, u četvrtfinalu sačekao ga je “laki-luzer”, Italijan Lorenco Sonego, koji je srpskog asa savladao za samo 68 minuta sa 6:2, 6:1. To je bio prvi poraz Đokovića protiv nekog igrača van Top 40 još od Rolan Garosa 2018. godine. Tada je on srpskog tenisera bolji bio Marko Čekinato.

S druge strane Novak Đoković je do sada u kupovinu nekretnina uložio čak 21 milion evra. Najbolji teniser svijeta u karijeri je zaradio oko 145.000.000 dolara, pa je jedan dio tog novca uložio u stanove koje posjeduje u Njujorku, Majamiju, Monte Karlu, Tivtu, Beogradu i vilu u blizini Fruške gore. Ranije, kada je sa porodicom boravio u prijestonici Srbije, Đoković je odsjedao u nekom od luksuznih hotela u centru grada, ali prošle godine kupio je cijeli sprat u zgradi u naselju Vest 65, pa je to sada njihova oaza.

Paparaci su često slikali sportistu dok šeta u blizini svog doma sa nasljednicima, kao i dok je sjedio s prijateljima u obližnjem kafiću. Tu investiciju na Novom Beogradu Novak je platio oko 550.000 evra.

Podijeli

1 thought on “Novak prvi na Top listi “iznenađenja”

Komentariši