Benoit Paire

Novi skandal Francuza

Sport

Od francuskog tenisera Benoita Pairea u posljednje vrijeme navikli smo više na skandale nego na dobre igre, a ništa drugačije nije bilo ni u Rimu. Paire, 24. teniser svijeta, je na Masters u glavni grad Italije stigao raspoložen za svađu. Francuzu je zabranjeno takmičenje na US Openu zbog toga što je bio pozitivan na koronavirus, a organizatore Mastersa u Rimu je zamolio da igra meč u utorak umjesto u ponedjeljak kako bi imao više vremena za pripremu.

Organizatori nisu ispoštovali njegovu molbu i to je bila uvertira za sve što se sinoć dešavalo. “Imao sam samo jedan zahtjev, a to je da igram u utorak kako bih imao dodatni dan treninga nakon onoga što mi se dogodilo na US Openu. Zbog toga što igram s Italijanom, stavili ste me da igram u ponedjeljak”, poručio je organizatorima na Twitteru.

Sinoćnji protivnik mu je bio domaći takmičar Jannik Sinner, a od početka meča Paire se ponašao skandalozno. Francuz je dva puta bacao reket u zrak, sudija ga je opomenuo kada mu je nešto opsovao na francuskom jeziku, u jednom trenutku najprije je ubacio bočicu s vodom u teren, a potom je iz sve snage udario reketom…

Osim toga, nije poštovao svog protivnika. Paire je jednom servirao iako je Sinner bio okrenut leđima ka njemu pripremajući se za početak poena, a na kraju meča je odbio igrati i ljutito samo prebacivao lopticu preko mreže.

Na kraju je Sinner slavio rezultatom 6:2, 6:1 nakon 65 minuta igre. “Bio je ovo dobar trening nakon što deset dana nisam izlazio iz sobe. Sretan sam što sam igrao čak sat i pet minuta. Jannik je igrao veoma dobro”, rekao je, uz dozu ironije, nakon meča Paire.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *