Oglasio se Igor Kokoškov

Sport

Priznati trener Igor Kokoškov oglasio se povodom spekulacija da će biti novi selektor reprezentacije Srbije. Kokoškov nije ni potvrdio ni demantovao glasine da će naslijediti Aleksandra Đorđevića na čelu “Orlova”. “Tek za nekoliko dana ćemo znati više”, odgovorio je Kokoškov za B92 na pitanje o preuzimanju reprezentacije. Kokoškov je trenutno pomoćni trener Sakramento Kingsa, gdje sarađuje sa nosiocima igre reprezentacije Srbije Bogdanom Bogdanovićem i Nemanjom Bjelicom.

Trenersku karijeru je počeo u OKK Beogradu, potom je radio sa omladincima Partizana, prije odlaska u SAD. Nakon rada u Misuriju, bio je pomoćni trener u Los Anđeles Klipersima, Detroit Pistonsima, Finiks Sansima, Klivlend Kavalirsima, Orlando Medžiku i Juti Džez. Prošle sezone je bio glavni trener Sansa, a 2017. je sa reprezentacijom Slovenije osvojio Evrobasket, pobijedivši u finalu u Istanbulu upravo Srbiju. Predsjednik KSS Predrag Danilović najavio je da će ovih dana objaviti ime novog selektora Srbije.

Trenersku karijeru je započeo početkom devedesetih godina u Omladinskom košarkaškom klubu Beograd. Tokom četiri godine bio je trener juniorskog tima, pomoćni i glavni trener beogradskog klub. U periodu od 1996. do 1997. godine trenirao je juniore Partizana. U tom periodu ga je Košarkaški savez tadašnje Savezne Republike Jugoslavije poslao na usavršavanje u Ameriku.
Kada je preuzeo ulogu pomoćnog trenera kluba Tajgers (Tigers) sa Univerziteta Mizuri (University of Missouri, Mizzou, MU) ušao je u istoriju kao prvi Evropljanin na toj poziciji. U periodu od 2000. do 2003. godine bio je pomoćni trener En-Bi-Ej kluba Klipersi (Los Angeles Clippers). Odatle je prešao na poziciju pomoćnog trenera Detroit Pistonsa (Detroit Pistons ) s kojim se 2004. godine okitio titulom En-Bi-Ej šampiona.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *