Olivera Jevtić napadnuta

Olivera Jevtić napadnuta u Sofiji

Sport

Srpska atletičarka Olivera Jevtić napadnuta je tokom trke na 10 kilometara u okviru maratona u Sofiji. Na startu trke nepoznati čovjek utrčao je sa strane, jedno vrijeme trčao s vodećim takmičarima, a onda oborio srpsku dugoprugašicu. Jevtićeva je ostala bez svijesti, a ima hematom na glavi kao posljedicu pada.

Ona je izjavila da joj je odmah bilo jasno da ju je nepoznati muškarac namjerno gurnuo na startu, kao i da će sutra znati tačno kakve su posljedice njenog pada. “Odmah mi je bilo jasno da nije u pitanju uobičajeno guranje tokom starta, već da je taj čovek namerno ovo uradio”, rekla je Olivera Jevtić za ”Sportski žurnal”.

Za sada nije poznato ko je napadač, za kojim traga bugarska policija. “Trčao je u trenerci da bi sakrio startni broj, ako ga je uopšte imao. Policija ga traži i nadam se da će ga uhvatiti. Nemam pojma šta je bilo tom čoveku. Startovali smo na 10 kilometara, dakle, praktično u rekreativnoj trci. Nisam mogla nikoga da ugrozim, nekoga ko mu je bitan. Ako ga uhvate, saznaćemo i zašto je to uradio”, rekla je Jevtićeva.

Ona je posle pada ostala bez svijesti, a ima hematom na glavi kao posljedicu. “Udarila sam glavu. Imam hematom. Pritrčali su odmah neki ljudi da mi pomognu. Oko sat vremena mi je trebalo da dođem sebi. Kuk me boli. Vratiću se odmah kući. Videću sutra kada se ohladi u kakvom sam stanju”, rekla je Olivera Jevtić.

Bugarski državljanin Bojan Vačev se oglasio nekoliko dana nakon što je napao Oliveru Jevtić. Legendarna srpska maratonka je od udarca pala i ostala u nesvijesti, ali je srećom izbjegla teže povrede. Vačev je u ponedjeljak priveden i biće ispitan u policiji, ali je u međuvremenu putem bugarskih medija osvanulo i njegovo pismo javnosti.

“Želim da iskoristim svoje pravo i odgovorim. Naglašavam da sudar nije bio namjeran i da nije nastao iz nekih sebičnih potreba. Lično ne poznajem Oliveru Jevtić i želim da iskoristim ovu priliku da se iskreno izvinim njoj i njenim najbližima zbog traume koja ju je spriječila da učestvuje u događaju”, naveo je Vačev.

Jevtićeva je, tokom gostovanja u emisiji “Jutro” na TV Prva, istakla da je zanima motiv napada. Kako kaže Vačev, on nije ni poslat ni plaćen da uradi to što je uradio. “To je apsolutno lažno i duboko me je pogodilo. Ne mogu da vjerujem da sam zaslužio ovakvu inkviziciju i linč, a jasno mi je da ih ima nakon čitanja brojnih poruka koje sam dobio na društvenim mrežama”. Iako je očigledno da je napad bio namjeran, Bugarin tvrdi da je sve samo običan nesrećni slučaj.

“Molim sve koji su odgledali snimak da shvate da je adrenalin bio na visokom nivou, a u kombinaciji s vremenskim uslovima i nedostatkom profesionalnog iskustva, to je dovelo do mojih nekoordinisanih pokreta koji su doveli do incidenta. Nadam se da će uvažena organizacija Maraton Sofije ubuduće obratiti pažnju na razliku u veštinama amatera i profesionalaca, tako što će ih podijeliti i slabijima pružiti početnu prednost. Želim brz oporavak srpskoj sportistkinji i nesmetan nastavak karijere”, zaključio je Vačev.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *