Otkazan Masters u Madridu

Otkazan Masters u Madridu

Sport

Teniski Masters u Madridu trebao se održati od 12. do 20. septembra, ali je otakazn zbog loše situacije s pandemijom koronavirusa u Španiji. Predsjednik Savjeta igrača Novak Đoković jučer je informisao svoje kolege kako se turnir u Madridu neće igrati, a sada je stigla i zvanična potvrda.

Masters u Madridu trebao je biti provjera za Roland Garros koji bi se trebao igrati od 27. septembra do 11. oktobra. “Nemamo izbora osim da otkažemo turnir zbog teške situacije koju je stvorila pandemija koronavirusa”, saopćili su organizatori.

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković u internoj grupi kolegama teniserima je saopćio da ovogodišnji turnir u Madridu neće biti održan zbog pandemije koronavirusa, javila je Marca. Madridski list objavio je kako je Đoković kao predsjednik Savjeta tenisera u kontaktu s organizatorima turnira, a sada je obavijestio svoje kolege da turnira u Madridu ove godine neće biti.

Prema pisanju Marce organizatori turnira bi najkasnije sutra trebali izdati službeno saopćenje kako turnira zbog pandemije koronavirusa ove godine neće biti. Situacija s pandemijom koronavirusa u Španiji je još uvijek teška i to je razlog otkazivanja turnira.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *