Pariski maraton otkazan

Pariski maraton otkazan

Sport

Pariski maraton koji se trebao održati 15. novembra danas je i zvanično otkazan. Pariski maraton je trebao biti održan 5. aprila no pomjeren je za 15. novembar zbog pandemije koronavirusa. Organizatori su odlučili da zaštite učesnike maratona te su odlučili definitivno otkazati ovogodišnje izdanje.

“Pokušali smo učiniti sve kako bi se maraton održao, ali smo ga dužni otkazati zbog brige o zdravlju trkača. Žao nam je svih onih koji su se naporno spremali i nadamo se da ćemo održati takmičenje 2021. godine”, poručili su organizatori. Prije Pariskog otkazani su i Berlinski i Njujorški maraton, no Londonski bi se trebao održati 4. oktobra, ali s ograničenim brojem takmičara.

Sarajevo – predstavnici Udruženja Marathon Sarajevo objavili su danas da otkazuju ovogodišnji Sarajevo Sberbank polumaraton, te utrku Vienna Run 4Lifestyle 10k Night Run, kao i sve prateće trke i događaje, čije održavanje je bilo zakazano za 28. avgust i 20. septembar 2020. godine.

Iako smo se, na sve načine trudili da se događaji ipak održe i pripreme priveli kraju, u saradnji sa našim dugogodišnjim partnerima i sponzorima, ipak smo zajednički donijeli tešku, ali po nama u ovom trenutku jedinu ispravnu odluku – a to je da otkažemo sve planirane utrke u ovoj godini.

“Zdravlje naših trkača, publike, sugrađana, te članova organizacionog tima koji je predano radio na pripremi ovog velikog događaja, na prvom nam je mjestu”, stoji u saopštenju Udruženja Marathon Sarajevo.

U saopštenju se dodaje, da je odluka donesena u skladu sa osnovnom misijom Udruženja – a to je promocija zdravog načina života kroz sport i rekreaciju, istovremeno poštujući preporuku nadležnih organa, da se u cilju zaštite zdravlja građanstva, do daljnjeg, ne organizuju javna okupljanja.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *