Partizan zahtijeva

Partizan zahtijeva

Sport

Košarkaški klub Partizan, kako prenose hrvatske “Sportske novosti”, poslao je dopis ABA ligi da se FMP iz Železnika izbaci zbog “sukoba interesa”. Kako navodi isti izvor, crno-bijeli na sjednici u ponedjeljak (danas) očekuju da se raspravlja o izbacivanju FMP-a u ABA 2 ligu zbog veze sa Crvenom zvezdom.

“Postoje nedvosmisleni dokazi kako je Nebojša Čović na čelu oba ta dva kluba. Iako to tako nije na papiru”, pišu “Sportke novosti”. Ističe se i da će umjesto Ciboninog Domagoja Čavloviča na mjesto predsjednika ABA lige, u rotirajućem predsjedništvu, da dođe Zoran Tošković iz FMP-a.

Očekuje se burna “online” sjednica Skupštine ABA lige. Sve to nakon što je Crvena zvezda prije samo dva dana uzela Partizanu Korija Voldena, kako su prenijeli brojni domaći i strani mediji.

Italijanski košarkaški stručnjak Andrea Trinchieri napustiti će klupu Partizana, javili su srbijanski mediji.
Trinchieri je u sljedećoj sezoni trebao zaraditi 550.000 eura, ali mu je zbog trenutne krize Partizan ponudio nastavak saradnje, ali uz nešto slabija primanja.

Sport Klub javlja kako italijanski stručnjak nije želio prihvatiti smanjenje plate, a tražio je i garantovani budžet za narednu sezonu.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *