Pistonsi otpustili Džanana Musu

Pistonsi otpustili Džanana Musu

Sport

Čelnici NBA ekipe Detroit Pistonsa su odlučili otpustiti Džanana Musu. Detroit je danas morao prijaviti sastav za sezonu koja je pred nama, a jedan igrač je bio prekobrojan. Na kraju su Pistonsi odlučili da otpuste reprezentativca Bosne i Hercegovine koji je sada slobodan igrač.

Ovu vijest je objavio novinar uglednog The Athletica iz Detroita James Edwards. Musa je stigao u Detroit u razmjeni igrača sa Brooklynom, no nije se uspio nametnuti treneru Dwaneu Caseyu i sada je slobodan u izboru novog kluba. Musa je u NBA ligu došao 2018. godine kada je zaigra za Brooklyn Netse. U dvije sezone nastupio je ukupno 49 puta uz prosjeke od 4,3 poena, 1,9 skok i 0,9 asistencija.

Detroit Pistonsi su danas otpustili Džanana Musu, a naredna dva dana će biti ključna za njegovu NBA karijeru. Naime, prema pravilima u NBA ligi Musa će naredna dva dana biti na “listi otpuštenih”, te će u narednih 48 sati saznati da li će ostati u ligi ili ne. Ukoliko ga nijedna ekipa ne potpiše on će se moći vratiti u Evropu.

Ukoliko ga dvije ili više ekipa budu željele potpisati, prednost će imati ekipa s lošijim omjerom pobjeda i poraza prošle sezone. Što se tiče finansijske strane, Detroit će isplatiti Musi 2.002.800 dolara, ali bi naš košarkaš mogao ostati bez dodatnih 3,6 miliona ukoliko ga neko ne uzme u naredna dva dana.

Naime, Musa u trenutnom ugovoru ima klauzulu za narednu sezonu u visini od 3.615.054, no radi se o “team optionu”. Ona će se automatski poništiti ako u naredna dva dana Musu ne dovede neka od ekipa iz NBA lige.

Podijeli

4 thoughts on “Pistonsi otpustili Džanana Musu

Komentariši