Žalba Napolija

Pravda je zadovoljena

Sport

Treća sreća. Žalba Napolija na odluku da se susret protiv Juventusa registruje rezultatom 3:0 za Staru damu nije prošla na organima Serije A i Fudbalskog saveza Italije, ali jeste na organima Olimpijskog komiteta Italije. To je razlog za zadovoljstvo u Napulju.

– Ovo je istorijska presuda, pravda je zadovoljena. Ovo je rezultat koji potvrđuje osnovni princip da se rezultat utakmice može odlučiti samo na terenu. Ne možemo da rizikujemo zdravlje igrača i osoblja. Ovo je pobeda Davida nad Golijatom – rekao je advokat Napolitanaca Matija Grasani.

Juventus i Napoli trebalo je da igraju u Torinu u trećem kolu. Međutim, Napoli je zbog dva pozitivna igrača na koronavirus naložio čitavoj ekipi da ode u karantin, po preporuci vlasti Kampanje. Fudbaleri Juventusa su izašli na teren i tražili da se registruje utakmica službenim rezultatom, zbog kršenja protokola Fudbalskog saveza Italije smatrajući da u Napoliju nisu morali da šalju čitavu ekipu u karantin. Te argumente uvažila su apelaciona tela Serije A i Fudbalskog saveza Italije, ali ne i Olimpijskog komiteta.

Podijeli

2 thoughts on “Pravda je zadovoljena

Komentariši