Ronaldo na terenu

Ronaldo na teren u nedjelju?

Sport

Putem svoje službene web stranice Juventus je objavio da je fiducijarna izolacija tima završena, a dobra vijest je da bi se Cristiano Ronaldo već u nedjelju mogao vratiti na teren. Nakon što je Weston McKennie bio pozitivan na korona test, cijela ekipa je u skladu s protokolom bila u uslovnoj izolaciji, koja podrazumijeva da osobe koje su negativne mogu da nastave sa treninzima i igraju utakmice, ali da im nije dozvoljen kontakt sa bilo kim van ekipe.

Posljednje korona testiranje danas je pokazalo negativne rezultate za sve igrače i članove osoblja, a sada je u fokusu povratak na teten McKennieja i posebno Cristiana Ronalda koji će se ponovo testirati.

Podsjetimo, Ronaldo je jučer još uvijek bio pozitivan na Covid 19, ali večeras se očekuju nove relevantne vijesti po pitanju njegovog stanja. Kako piše Gazzeta dello Sport, ukoliko sutra stigne novi negativni nalaz, Portugalac bi se mogao odmah vratiti na teren.

Juventus će u nedjelju navečer u ligaškom duelu igrati protiv Verone, a u srijedu utakmicu Lige prvaka protiv Barcelone u Torinu. Iako se u prvi mah činilo da Ronaldo sigurno neće nastupiti u duelu sa Barcom, prema dodatnim tumačenjima UEFA-inog protokola, ukoliko igrač bude negativan na koronavirus 24 sata prije utakmice, ima pravo nastupa.

Ronaldo je već asimptomatičan, a sada s nestrpljenjem očekuje rezultate testova – prvo za meč sa Veronom, a potom i sa Barcelonom koji je na programu naredne srijede.

Podijeli

1 thought on “Ronaldo na teren u nedjelju?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *