Ronaldo prekršio protokol

Ronaldo prekršio protokol?

Sport

Italijanski ministar sporta Vincenzo Spadafora u razgovoru za Rai Uno je rekao kako smatra da je Cristiano Ronaldo prekršio protokole vezane za koronavirus u Italiji. Portugalac je prošle sedmice odigrao dva meča za reprezentaciju, a nakon toga je bio pozitivan na koronavirus pa je propustio utakmicu protiv Švedske.

Međutim, italijanski mediji navode kako je Ronaldo samoinicijativno izašao iz izolacije u Juventusovom hotelu prije nego što je otputovao u Portugal na reprezentativno okupljanje.

“Ukoliko je to istina, Ronaldo je prekršio protokol. Nije smio otputovati u Portugal bez posebne dozvole nadležnih institucija”, rekao je Spadafora.

Dodao je kako će italijanski stadioni još neko vrijeme ostati prazni, a o eventualnom otvaranju tribina odlučit će se kada epidemiološka situacija bude povoljnija.

Inače, Ronaldo je utakmicu reprezentacije pratio iz samoizolacije u Torinu, a fotografijom na Instagramu pred televizijom u dresu Portugala pružio je podršku saigračima koji su ostvarili treću pobjedu u četvrtom nastupu u Ligi nacija.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *