Težak posao za BiH

Sport

UEFA je promijenila sistem kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru, a reprezentacija Bosne i Hercegovine će se boriti za jedno od 13 mjesta koja su namijenjena evropskim selekcijama. Pedesetpet reprezentacija Starog kontinenta će biti podijeljeno u 10 grupa i to pet s po pet ekipa te pet s po šest ekipa.

Deset pobjednika će izboriti direktan plasman na Svjetsko prvenstvo, dok će 10 drugoplasiranih te dvije reprezentacije iz Lige nacija ići u baraž u kojima će se boriti za preostala tri mjesta. Tada će reprezentacije biti podijeljene u tri grupe s po četiri ekipe, u svakoj grupi igrat će se dva polufinala i finale, a samo će pobjednik svake grupe izboriti Svjetsko prvenstvo.

Podsjetimo, u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje je održano prošle godine evropske reprezentacije su bile podijeljene u devet grupa iz kojih su pobjednici išli direktno na Mundijal, dok je osam najboljih drugoplasiranih igralo baraž. Bosna i Hercegovina u tim kvalifikacijama nije izborila ni baraž, a prva dva mjesta pripala su Belgiji i Grčkoj.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *