Vettel i Leclerc ferari

Vettel i Leclerc “zakopali ratne sjekire”

Sport

Sebastian Vettel je jučer odvezao svoju posljednju utrku u bolidu Ferrarija, reklo bi se na obostrano zadovoljstvo. Tokom prošle i ove sezone italijanska ekipa je favorizovala mladog Charlesa Leclerca što se četverostrukom svjetskom prvaku nije nimalo sviđalo, te je nekoliko puta njihov sukob na stazi završavao odustajanjem jednog ili oba vozača.

Ipak, nakon utrke za Veliku nagradu Abu Dhabija Vettel i Leclerc su “zakopali ratne sjekire”. Leclerc je tokom utrke nosio kacigu na kojoj je pisalo “Hvala, Seb”, a nakon završetka ju je poklonio Vettelu, a zauzvrat je dobio Sebastianovu kacigu.

“Naučio sam mnogo od tebe u posljednje dvije godine i kao vozač i kao osoba. Hvala ti što si me sve vrijeme pritiskao da se poboljšam. Bila mi je čast biti tvoj timski kolega i iskreno ti želim sve najbolje. Top vozač i top čovjek”, napisao je Leclerc na Twitteru u poruci upućenoj Vettelu.

Ni Vettel njemu nije ostao dužan. “Charles, ti si najtalentiraniji vozač na kojeg sam naišao u 15 godina u Formuli 1. Nemoj potraćiti talenat. Šta god da radiš, budi sretan i nasmijan”, poručio mu je Vettel.

Vettel je tokom šest sezona u Ferrariju osvojio 14 utrka, a 2017. i 2018. godine je bio drugi u poretku vozača iza Lewisa Hamiltona. Od sljedeće sezone će voziti za Aston Martin, sadašnji Racing Point.

Podijeli

Komentariši