Vettel u Racing Pointu

Vettel iduće sezone u Racing Pointu

Sport

Sebastian Vettel će od iduće sezone voziti u Racing Pointu umjesto Sebastiana Pereza. Perez je jučer objavio da prekida trogodišnji ugovor koji je imao sa ekipom Lawrencea Strolla, što je značilo da se otvara mjesto za Sebastiana Vettela.

Četverostruki svjetski prvak je danas i službeno potpisao višegodišnji ugovor sa ekipom koja će od iduće sezone nositi naziv Aston Martin Racing.

“Uzbuđen sam što ću voziti za Aston Martin. Ovo će za mene biti nova avantura. Impresioniran sam onim što je ekipa napravila ove godine i mislim da nam je budućnost još svjetlija”, poručio je Vettel. Vettel će voziti zajedno sa sinom vlasnika Lanceom Strollom.

Zbog nedostatka sredstava u obitelji Sebastian Vettel talent nije mogao pronaći odgovarajući program, ako sudbina nije ga poslao u susret s velikim njemačkim trkaći vozač Michael Schumacher. Jednog dana, sudjelovanje u utrkama kao gost, on je skrenuo pozornost na talentiranog dječaka i naučili o njegovim financijskim poteškoćama. Schumacher odlučio je pomoći Sebastiana i dati mu sponzorstva.

Sebastian Vettel je već 8 godina počeo baviti profesionalnim utrkama. Dvije godine kasnije, postao je predmet velikog interesa gledatelja i voditelja tima. To je uglavnom utjecala činjenica da je mladi vozač osvojio pobjedu u gotovo svim utrkama u kojima su sudjelovali, a ne podržavaju Schumacher. U djetinjstvu Sebastianu sanjao je da postane pjevačica, ali zbog nedostatka vokalnih nikada shvatio svoj san.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *