Vince Carter

Vince Carter: Kraj karijere

Sport

Košarkaš Vince Carter zvanično je potvrdio ono što se znalo otkako je NBA liga donijela odluku da u Orlando na završnicu sezone putuju samo ekipe koje još uvijek imaju šanse za doigravanje. Nakon 22 godine u NBA ligi objavio je kraj karijere.

Carter (43) je danas saopćio kako je i zvanično odlučio da prestane igrati košarku profesionalno. Carter je još prošle godine rekao kako će mu sezona 2019/2020. biti posljednja u NBA ligi, a sada je stigla i zvanična potvrda. Sezona je prekinuta zbog pandemije koronavirusa u martu, a Carterovi Atlanta Hawksi jedan su od osam timova koji nema šanse da se domogne NBA doigravanja.

NBA liga objavila je kako će ligu nastaviti 22 ekipe u Disney Worldu u Orlandu, a s obzirom na to da su Hawksi četvrti najlošiji tim lige za Cartera je sezona, a sada i karijera, završena još u martu. “Rekao sam sebi, dobro, ovo je nešto mnogo veće od moje karijere. Tužno je, ali koronavirus uzima toliko ljudskih života i treba gledati širu sliku. Zbog toga sam ovaj prekid takmičenja, ovaj čudni kraj uspio ostaviti po strani, ipak treba sagledati širu sliku”, poručio je Carter.

Carter nas je oduševljavao svojim zakucavanjima, a takmičenje na All Staru 2000. godine vjerovatno je najbolje u historiji. Iste godine na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine preskočio je 218 centimetara visokog Francuza Federica Weissa i zakucao. Detalje iz karijere košarkaša koji je letio na NBA parketima pročitajte OVDJE. Au revoir, Vince!

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *