Federer---Kraj

Federer – Uskoro Kraj !

Sport

Švajcarski teniser Rodžer Federer najavio je kada će i definitivno saopštiti da završava karijeru. On je potvrdio da će igrati do Vimbldona naredne godine, ali će tu vjerovatno staviti tačku na svoju dvodecenijsku trofejnu sagu na ATP turu.

“Odlučio sam da igram do Vimbldona. Sada sam zauzet razmišljanjem i odlukom da li da igram Tokiju (Olimpijske igre 2020), ali sam već o tome pričao sa svojim timom i pitao ih šta misle. Takođe sam razgovarao i sa suprugom Mirkom i definitivno odlučujem o tome narednih nedjelja”, rekao je Federer, a javlja “Tenis365″. Tridesetosmogodišnji teniser iz Bazela je prethodnih nekoliko godina igrao na vrhunskom nivou tako što je pažljivije birao turnire, pravio je veće pauze između njih i gotovo po pravilu (s nekoliko izuzetaka) se pojavljivao samo na onim najvećim”, Mastersima i Gren slemovima. “Meni je važno da imam niz turnira i da uživam u pauzama, da bih imao dovoljno vremena za svoju porodicu”, dodao je Švajcarac.

On će tokom novembra odigrati nekoliko egzibicionih mečeva u Južnoj Americi, s tim što je uslov da ti mečevi ne remete njegove planove i pripreme za novu, najvjerovatnije posljednju sezonu. “Rekao sam da to mogu samo uz dvonedjeljni odmor, pa sam se konsultovao sa svojim kondicionim trenerom Pjerom Paganinijem. Obično počinjem pripreme za predsezonu četvrtog decembra, a ovog puta ću 11. Svi su se saglasili jer moram da budem spreman sto odsto do ATP kupa (početak januara). Moj cilj je Australijan Open”, odlučan je Federer, prenosi “Telegraf.rs”.

Švajcarac je ove godine na Vimbldonu odigrao petočasovno finale sa Novakom Đokovićem i na kraju izgubio na jednu loptu. Imao je i svoj servis i dvije meč lopte i na kraju ipak završio sa “tanjirom” u rukama.

Podijeli

Najčitanije

Federer
Ocjena
Odavno je njemu trebao biti kraj.
3

1 thought on “Federer – Uskoro Kraj !

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *